Brutaal geweld aka Dope D.O.D.

dope

‘’What up is, I hang with the hardest motherfuckers.‘’ Lyrics en beats die snijden, schuren en hakken. Brutaal geweld op het podium. MC’s Dopey Rotten, Skits Vicious, Jay Reaper en DJ/producer Dr. Diggles vormen samen het unieke Dope D.O.D.

Amper 4 uur voor het optreden had ik eindelijk een ticket vastgekregen voor deze uitverkochte show in de AB Club. We werden opgewarmd door DYnamic.  Een rapper uit Brussel die het absoluut verdiende om op dat podium te staan. Een medewerker kwam vriendelijk zeggen tegen meneer Bensaid dat roken verboden was in de zaal. Een uur later was de halve zaal stoned, inclusief het geweld op het podium. Medewerker niet meer tegengekomen…

“Let’s go Murphys!” werd vervangen door “Dope D.O.D.!” Het publiek was er duidelijk klaar voor. Na de brutale lyrics in de intro was de toon direct gezet. Vooral Skits Vicious en Jay Reaper zijn killers. Next level shit, zoals ze het zelf zeggen. Zelfs bij de nieuwe nummers ontplofte de zaal keer op keer. Ik denk dat enkel Schauvliege haar wekker harder kan blazen. Niet alleen de beats (met dank aan Noisia, Maztek en Dr. Diggles) waren schroeiend hard, maar ook de boxen deden hun werk.

Dope D.O.D. had het duidelijk ook naar hun zin. Na hét bisnummer ‘What Happened’ is Jay Reaper nog vaak op het podium geklommen om te mc’en tijdens een zware set van Dr. Diggles. “Merchandise, over there, sign, shirts, …”, originele woordkeuze wel.

Compleet unieke sound. Terwijl Rock Werchter vol staat met afkooksels, zetten deze mannen een nieuwe sound neer. Curieus? Pukkelpop verwelkomt dit gevaar!

Smijt u boxen open en hoop dat hun teksten grotendeels fictief zijn:

”I kill MCs regardless of which rhyme I drop
On top of the corpses we climb to the top
So who’s next to flop cause he thought he was heavy?
The last one retired when I tore through his belly”